Print

Print


Ok, here's what I had to do:

https://wiki.uvm.edu/index.php?title=WPA2_Dell_mini

Turns out that with the latest patches for 8.10, switching to ndiswrapper 
and getting updated drivers was all I needed to do.

If you try this, let us know how it works.

Mike

On Fri, 6 Feb 2009, Chris McKenna wrote:

> Hey everyone,
>
> Have you had any luck with 8.10 connecting to UVM?  I've spent a while today 
> working through the instructions in those threads and nothing has been 
> working for me.
>
> This solution, though, I doubt I've been doing correctly...
>
> in gconf-editor :  system>networking>connections>1>802-11-wireless-security.
>
>   Current :
> Code:
>
> group       [wep40,wep104,tkip,ccmp]
> key-mgmt    wpa-psk
> name        802-11-wireless-security
> pairwise    [tkip,ccmp]
> proto       [wpa,rsn]
>
>   Edit to look like : (what forum says to do)
> Code:
>
> group       [tkip]
> key-mgmt    wpa-psk
> name        802-11-wireless-security
> pairwise    [tkip]
> proto       [wpa]
>
>
> I'm assuming tkip and psk are not the parameters that our wireless network 
> will take...any insight on what I should be setting there or any updates on 
> anything you have gotten to work?
>
> Thanks!
> Chris McKena
>
>
>
> Mike Austin wrote:
>> We're seeing the same freezing problem on a Dell Inspiron 910 running 
>> Ubuntu 8.10 when connecting to the UVM wpa2 network.
>> 
>> After some research, it looks like this is a problem with 8.10 - that these 
>> systems worked with Ubuntu 8.04.
>> 
>> A few links that have information I'd like to try:
>> 
>> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1010650
>> 
>> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1009180
>> 
>> 
>> Here's one about upgrading specific pieces of Ubuntu to more recent 
>> versions, which might help:
>> 
>> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/272185/comments/174
>> 
>> I definitely want to try that one.
>> I would have tested those fixes today, but am working from home so no UVM 
>> network.  I plan on testing them tomorrow morning.  But if you get a chance 
>> to do so before then, let us know how they work!
>> 
>> Mike
>> 
>> 
>> On Wed, 28 Jan 2009, Chris McKenna wrote:
>> 
>>> Hi,
>>>
>>>   I don't know why, but whenever I try to connect to UVM or WPA2 on my new 
>>> Dell Inspiron with Ubuntu 8.10 it completely freezes my machine.  Any idea 
>>> why this might happen?  Could it be my computer/wireless card?  I connect 
>>> to all other networks fine and I know I am connecting with the right 
>>> settings. Any insight would be appreciated.  Thanks!
>>> 
>>> Chris McKenna
>>> 
>