Print

Print


Geoff's suggestion to look at the MBAM logs is a good one.

I also would verify that Group Policy is applying to the machine.  Run "gpupdate /force" from a command prompt.... make sure that there are no errors.

-J. Greg Mackinnon | ETS Systems Architecture and Administration | x68251

On 9/3/2014 12:57 PM, David Deutl wrote:
[log in to unmask]" type="cite"> I ran the MBAMClient as admin I got a prompt asking if I wanted to let MBAM make changes. Accepted that and then nothing.

I'm not at the machine now, but will get back to it and get answers to your other questions.

On September 3, 2014 12:48:56 PM EDT, Geoffrey Duke <[log in to unmask]> wrote:

And what happens when you run MBAMClientUI.exe? Nothing?

 

Anything in the MBAM logs?

 

Event Viewer/Applications and Services Logs/ Microsoft /Windows/MBAM

 

--Geoff

 

From: Technology Discussion at UVM [mailto:[log in to unmask]] On Behalf Of David Deutl
Sent: Wednesday, September 3, 2014 12:37 PM
To: [log in to unmask]
Subject: Re: BitLocker - Dell XPS13

 

Yes, installed and running in processes/services.

On September 3, 2014 12:33:46 PM EDT, Geoffrey Duke <[log in to unmask]> wrote:

Is the MBAM client installed?

   See "C:\Program Files\Microsoft\MDOP MBAM\"

 

Yes? Run MBAMClientUI.exe from that directory

 

No?  \\files.uvm.edu\software\BitLocker\MBAMClient\2.0

 

[ from https://www.uvm.edu/it/security/encryption/bitlocker/?Page=installing.html#installation ]

 

--Geoff

 

> -----Original Message-----

> From: Technology Discussion at UVM [mailto:[log in to unmask]] On Behalf

> Of David R. Deutl

> Sent: Wednesday, September 3, 2014 12:26 PM

> To: [log in to unmask]

> Subject: Re: BitLocker - Dell XPS13

>

> I am logging in with ddeutl-tech

> Quoting Geoffrey Duke <[log in to unmask]>:

>

> > There's no dependency on an Ethernet connection; Wi-Fi should work

> > in exactly the same way. Is the person logging into a domain account

!

> > or a local account?

> >

> > --Geoff

> >

> >> -----Original Message-----

> >> From: Technology Discussion at UVM [mailto:[log in to unmask]]

> >> On Behalf

> >> Of David R. Deutl

> >> Sent: Wednesday, September 3, 2014 11:33 AM

> >> To: [log in to unmask]

> >> Subject: BitLocker - Dell XPS13

> >>

> >! > Faculty member ! just received a Dell XPS13 from the Depot with Win 8.1

> >> image. Everything is working fine except there has been no prompt to

> >> initialize Bitlocker. All of the laptops I've worked on have had wired

> >> connections and I'm not sure of the proper steps for a wireless

> >> activation/registration.