I am now getting the message "The local device name is already in use".

Jackie

On 3/17/2020 2:16 PM, Tim Raymond wrote:
[log in to unmask]"> Jackie,
  Try connecting to \\fs1.cems.uvm.edu  again now.

Tim

On 3/17/20 2:03 PM, Jackie Horton wrote:
[log in to unmask]">

\\fs1.cems.uvm.edu

Jackie

On 3/17/2020 2:00 PM, Lynne Meeks wrote:
[log in to unmask]">

Jackie,

 

What files specifically?

 

Lynne

 

From: Technology Discussion at UVM <[log in to unmask]> On Behalf Of Jackie Horton
Sent: Tuesday, March 17, 2020 1:55 PM
To: [log in to unmask]
Subject: Re: VPN Issues?

 

Thanks Lynne -

I was able to log in through the VPN but unable to access files. "The network path was not found"

Jackie

On 3/17/2020 1:28 PM, Lynne Meeks wrote:

Unfortunately we are having issues getting the SSO/SAML authentication to function properly on this VPN.

 

While we continue to work on this I have changed the authentication on sslvpn2.uvm.edu to the old way of logging in.

 

The proper responses for the fields are as follows:

 

NetID

MFA (push, sms, phone, 6 digit code etc.)

NetiD password

 

Sorry for the difficulties.

 

We will continue to try to resolve this issue.  Thank you for your patience.

 

Lynne

 

From: Technology Discussion at UVM <[log in to unmask]> On Behalf Of Lynne Meeks
Sent: Tuesday, March 17, 2020 12:22 PM
To: [log in to unmask]
Subject: Re: VPN Issues?

 

We are  working on it.

 

Lynne

 

From: Technology Discussion at UVM <[log in to unmask]> On Behalf Of Jackie Horton
Sent: Tuesday, March 17, 2020 12:18 PM
To: [log in to unmask]
Subject: Re: VPN Issues?

 

I am now getting the correct login screen but it won't accept my login.

Jackie

On 3/17/2020 12:17 PM, Travis Bartlett wrote:

Network services is investigating this now.

 

-Travis

 

From: Technology UVM <[log in to unmask]> on behalf of Jackie Horton <[log in to unmask]>
Reply-To: Technology UVM <[log in to unmask]>
Date: Tuesday, March 17, 2020 at 12:06 PM
To: Technology UVM <[log in to unmask]>
Subject: Re: VPN Issues?

 

When I attempt to use the new VPN service, I get the following sign in screen

[log in to unmask]" class="" width="382" height="263" border="0">

 

It doesn't match the instructions.

Jackie

 

On 3/17/2020 11:44 AM, Lynne Meeks wrote:

In order to meet the increased demand for VPN access for remote workers we have provisioned an additional SSLVPN  service.

 

Most faculty/staff/students should use the new VPN service, which is     sslvpn2.uvm.edu.

 

-          If you are among those who have previously used  sslvpn.uvm.edu  for special access you should continue to use sslvpn.uvm.edu

 

Everyone else will not have access on sslvpn.uvm.edu and will receive the following message upon login:

 

Please note:  This NETID does not have VPN access on sslvpn.uvm.edu at this time.

 

In the AnyConnect client please connect to:

 

https://sslvpn2.uvm.edu

 

in order to use The University of Vermont  VPN.

 

For more information please see: https://www.uvm.edu/it/kb/article/sslvpn2/

 

PLEASE NOTE: If this message is ignored and the client clicks Accept then they will be connected but not be able to connect to anything.

They should disconnect from sslvpn.uvm.edu and reconnect to sslvpn2.uvm.edu

 

Please contact the Helpline if you have any questions.

 

Lynne

 

 

Lynne Meeks

Network Engineer

Network Services

University of Vermont

 

 

 

 

From: Technology Discussion at UVM <[log in to unmask]> On Behalf Of Michael T. Voity
Sent: Tuesday, March 17, 2020 10:28 AM
To: [log in to unmask]
Subject: Re: VPN Issues?

 

We,  Network Services are aware of the issues and are working on fixing it right away.

 

Please remember to report Network Issues to [log in to unmask] or 802-656-8888

 

-Mike

 

 

--

Michael T. Voity

Network Engineer

Telecommunications & Network Services

Enterprise Technology Services

The University of Vermont

(802)656-8112

 

From: Technology Discussion at UVM <[log in to unmask]> On Behalf Of Deb Smith
Sent: Tuesday, March 17, 2020 10:25 AM
To: [log in to unmask]
Subject: Re: VPN Issues?

 

Almost all of us are working from home remotely and have lost connectivity with VPN and then not getting on afterwards and getting the same error message, ‘Authentication error due to unexpected error’.

Is it due to the fact that there are too many users trying to access it?

Deb

 

From: Technology Discussion at UVM <[log in to unmask]> On Behalf Of Scott Turnbull
Sent: Tuesday, March 17, 2020 10:09 AM
To: [log in to unmask]
Subject: Re: VPN Issues?

 

I don't know if somebody kicked something loose, but the 10th (15th?) attempt went through.

 

Scott Turnbull

UVM EPSCoR Software Engineer


From: Technology Discussion at UVM <[log in to unmask]> on behalf of Andrew Hendrickson <[log in to unmask]>
Sent: Tuesday, March 17, 2020 10:04:52 AM
To:
[log in to unmask]
Subject: Re: VPN Issues?

 

Hi, confirmed this behavior here in 589 Main street.  I don’t think it has to do with MFA portion as entering the bypass code results in the same error.

 

Anyconnect version is 4.7.03052 on Windows 10 1909

 

Andrew Hendrickson

CAS IT Administrator

UVM, College of Arts & Sciences

802-656-7971

[log in to unmask]

To submit a request for service please use:

 

From: Technology at <[log in to unmask]> on behalf of Peter Brooks <[log in to unmask]>
Reply-To: Technology at <
[log in to unmask]>
Date: Tuesday, March 17, 2020 at 10:01 AM
To: Technology at <
[log in to unmask]>
Subject: Re: VPN Issues?

 

I’ve noticed that sometimes the timing of the push auth method doesn’t seem to work correctly.

 

Maybe try getting a code from the DUO app and typing it directly into the ‘Password’ box in the VPN auth dialog just to rule out timing issues?

 

-Peter

 

From: Technology Discussion at UVM <[log in to unmask]> On Behalf Of Mickey Mossey
Sent: Tuesday, March 17, 2020 09:55
To: [log in to unmask]
Subject: VPN Issues?

 

Good morning… I hated writing that subject in the current state of things, but –

 

I had trouble logging into VPN where after I accepted the push it said “unexpected error” and wouldn’t log me in. After a few tries and a restart, I got in. I wish I screenshotted it, I might have the nomenclature wrong.

 

But… I just got a report from one of my users with the exact same issue. Told them to restart, but that didn’t seem to fix it. They’re continuing to try, told them that the tech team might be a next step if they can’t get in, but I’d start here.

 

Any thoughts?

 

Thanks,

Mickey Mossey

Director of Information Technology

Programming & System Administration

University of Vermont Foundation

 

Personal Line:   802-656-4133

IT Main Line:    802-656-8310

 

UVM Foundation Website: http://www.uvmfoundation.org

UVM’s Alumni Website:   http://alumni.uvm.edu

 


-- 
Tim Raymond
CEMS-CF Manager
231B Votey Building
The University of Vermont
Burlington VT 05405